Aglio e Olio czyli najszybsze spaghetti na świecie!

Wstecz

Przepis na to danie wylosowałam spośród propozycji które zbierałem od widzów na moim kanale. Byłem nieco zestresowany gdyż nigdy wcześniej nie przygotowywałem takiego jedzonka, ale okazało się, że jest to jeden z najprostszych przepisów jakie znam.

Krok 1 – Przygotowanie sosu i makaronu

Składniki:
oliwa z oliwek
płatki chili
 natka pietruszki
sok z cytryny

makaron spaghetti

  • Czosnek obieram i kroję w plasterki, wrzucam na patelnię na rozgrzaną oliwę z oliwek. Dodaję łyżeczkę płatków chili, mieszam wszystko razem.
  • W osobnym garnku gotuję makaron, tak aby był al dente. Ugotowany makaron wyjmuję z wody i wrzucam do sosu z oliwy, czosnku i chili. Mieszam, doprawiam solą i sokiem z cytryny.
  • Spaghetti przekładam na talerz i posypuję posiekaną pietruszką.

Krok 2 – Gotowe!

  • Czas przygotowania to 15 minut wliczając w to paplanie do ludzi w międzyczasie 🙂
W pierwszej części filmu zmagania z Aglio e Olio, a w drugiej chlebek z rozmarynem, przepis na niego również znajdziecie na mojej stronie.